God råd om inkjet printere

 
10-10-2010
Gode råd om printer

Her er en række gode råd til inkjet printere, som du bør følge.

1) Hvad koster blækpatronerne
Undersøg hvad blækpatronerne i printeren koster, inden du køber ny printer. Der er meget stor forskel for hvad det koster at printe pr. side.

2) Læs manualen
Læs manualen inden du tager printeren i brug. Du kan bruge meget tid på fejlfinde, hvis du ikke kender til de grundlæggende egenskaber i din printer.

3) Hvor er patronen tøm
Printeren kan som udgangspunkt ikke måle mængden af blæk i patronen. Du kan derfor ikke altid regne med, at dine patroner er tomme, når din printer viser det. Fortsæt med at printe indtil udskriften ikke er tilfredsstillende.

4) Brug af genfylte patroner
Printerens mekanik kan ikke tage skade af, at du benytter ikke originale eller genfyldte patroner. I værste fald kan patronen stå og dryppe. Det kan normalt tøres væk.

5) Opbevaring af blækpatroner
Blækpatroner, der ikke sidder i printeren, opbevares sikrest i en frysepose eller lign. Patroner kan opbevares i lang tid uden at blive brugt, kan tørre ud på den del som har kontakt med papiret. Hvis patronen ikke virker, stilles den i en mild spritopløsning i 1-2 minutter. Herefter tørres den af, monteres i printeren og en testside forsøges udskrevet.

6) Undgå tilstopning
Udskriv en testside mindst én gang om ugen. Det forhindrer blækket i at udtørre og tilstoppe patronen unødigt. Der kan ind i mellem opstå streger på dine print, især hvis printeren ikke har været brugt i et stykke tid. Ofte er dyserne let tilstoppede, og det kan afhjælpes med 1-3 udskrivninger i bedst mulig kvalitet.

 
 
Find information om: pc guide computer guiden
(Hovedkategori: Gode råd)