Gode råd hvis din computer går ned

 
09-10-2010
Gode råd

Alle har efterhånden en computer. Det har ført til masse små firmaer, som tilbyder computer reparation. Det kræver ingen særlig uddannelse eller forsikring at slå sig ned som computer reparatør, selvom man naturligvis er omfattet købeloven. Det betyder at man som forbruger uden teknisk indsigt kan komme til at stå en en uheldig situation. Her er en række råd du bør følge hvis din computer går ned.

Kontakt først din computerleverandør
Tal først med din computerleverandør. De kan ofte hjælpe med at udelukke små problemer, især hvis garantien ikke er udløbet. En defekt harddisk eller andre komponenter kan være en hyppigt forekommende fejl for den pågældende model, hvor fabrikanten i mange tilfælde vil tilbyde at ombytte komponenten. Sørg for at have produktnøgler og registreringskoder til software inden for rækkevidde.

Lav backup
2.Sørg for at tage backup af vigtige dokumenter før du begynder at rode med computeren.

Aftal max. pris for at finde fejl
Hvis du bliver nød til at gå til en reparatør, så sørg for at aftale en pris. Reparatørens første opgave bør kun være at finde ud, hvad der er galt.

Aftal præcis hvad der skal lave og til hvilken pris
Når problemet er fundet, aftal så præcis hvad der skal laves og til hvilken pris. Vær ikke bange for at afvise reparatøren, hvis timeforbruget virker urimeligt højt. Tag gerne en tænkepause, før du accepterer en dyr reparation.

Få ikke lavet mere end nødvendigt
Det kan godt være reparatøren tilbyder at installere alt muligt, men vær forsigtig med at sige god for det, det koster alt sammen.

Hvis der er flere ting reparatøren vil udskifte
En enkelt defekt del er almindeligt, så er tilbud om udskiftning af flere defekte dele er ofte et tegn på, at reparatøren ikke kan finde årsagen til problemet. Overvej også om det ikke kan betale sig at købe en ny i stedet.

Sørg for at få manualer og kritteringer
Sørg for at få detaljerede kvitteringer på de nye dele samt at få udleveret eventuelle tilhørende manualer.

 
 
Find information om: guiden computer guide pc
(Hovedkategori: Gode råd)