Gode råd ved ny computer

 
18-11-2011
Gode råd

Her er en række gode råd, som du bør følge når du køber ny computer.

Backup
Sikret dine data fra den gamle computer. Det er fotos, tekstdokumenter, regneark, PDF'er, musik, video osv. En nem metode er at bruge en USB nøgle eller en ekstern harddisk, hvis du har rigtig meget du har brug for at sikre.

Deaktiver software
Husk også at deaktivere eller afinstallere software, som du kun må installere en enkelt gang. Ved at afinstallere kan man åbne licensen, så man kan få den på sin nye computer.

Formater ikke den gamle computer
Det en god ide at opbevare den gamle computer i nærheden, og ikke formatere sin harddisk. Det kunne jo være at du har glemt noget du har liggende på din gamle harddisk.

Slet shareware software
Når den nye computer er tilsluttet, så vil der sandsynligvis allerede væreinstalleret en masse software på den. Det kan for eksempel være en 60 dages gratis version af Microsoft Office, gratis antivirus eller andet. Slet det, det ligger der ikke som hjælp til dig, det ligger der for at du skal bruge penge på programmene. Der findes gode gratis versioner, så der er ingen grund til at betale for det. Istedet for Microsoft office, så brug Openoffice, istedet for Norton antivirus, så brug Microsoft Security Essentials.

Kør update
Det en god ide at køre en Windows Update. Mange sikkerhedsbrister skyldes software, der ikke er opdateret.

 
 
Find information om: computer guide pc guiden
(Hovedkategori: Gode råd)