Hvilken printer skal jeg vælge

 
09-10-2010
Gode råd om printer

Der findes mange forskellige typer printer, så får du vælger, så skal du vide dit behov. Har du f.eks. brug for både at printe, kopiere og scanne, et er en alt-i-en-printer måske en mulighed. Med en alt-i-en-printer får du printer, scanner og kopimaskine i en maskine. Sådan får du en mere simpel og pladsbesparende løsning.

Inkjet-printeren er billig i indkøb, men er ofte forholdsvis dyr i brug. Blækpatronerne kan nemlig være utrolig dyre. Printerleverandørene sørger for at holde prisen på selve printeren nede, i håb om at man så køber deres printer. Når du først har valgt deres printer, så bliver du nemlig nød til at bruge deres printerpatroner. Her tjener de så det tabte ind igen. Der er mulighed for selv at lave en billig refill af gamle printerpatroner, men resultater er sjældent så godt, som de originale patroner. Desuden kan ike inkjet printer ikke udskrive så mange sider som en laserprinter, før du bliver nød til at skifte patronen. Har du kun behov for at printe et par tekstsider en gang imellem, så er en inkjet printer dog et godt valg, især hvis du skal udskrive i farver. En farve laserprinter er normalt meget dyrere end en farve inkjet printer.

Laserprinteren er billig i drift men lidt dyre i indkøb, så har du brug for at printe i større mængder, vil den ofte være det bedste valg. Det er normalt dem der er billigst i "pris pr. side". Dvs. at det er den som koster mindst øre pr. side. Normalt kræver en laserprinter ikke så meget vedligeholdelse. Dyserne på blækpatronerne til en inkjet printer kan stoppe til, hvis den ikke bliver brugt jævnligt. Det problem har man ikke med en laserprinter, og der går også længere mellem at du bliver nød til at skifte printerpatron.

Ønsker du at printe dine digitale billeder i en god kvalitet, skal du måske investere i en foto-printer.

 
 
Find information om: pc guide guiden computer
(Hovedkategori: Gode råd)