Sådan undgår du virus på computeren

 
09-10-2010
Antivirus og sikkerhed

Her er en række gode råd hvis du vil undgå computervirus på din computer.

1) Vær forsigtig med at køre ukendte programmer
Alle programmer repræsenterer en risiko. Hvis man køre et program er der en mulighed for at der kommer en virus med. Dette gælder primært programmer fra ikke kendte producenter. Kør ikke programmer uden at vide, hvad de gør, og hvor de kommer fra.

2) Åben ikke tvivlsome mails
Mails med vedhæftede filer kan indeholde computervirus, så lad være med at trykke på vedhæftede filer, på tvivlsomme mails.

3) Installer et antivirusprogram
Skaf et antivirusprogram og brug det. Til privat brug er det muligt at downloade gratis antivirusprogrammer på internettet.

4) Opdater dit antivirusprogram jævnligt
Et antivirusprogram kun er effektivt, hvis det løbende opdateres, så den få oplysninger om de seneste virus. Sørg for, at dit antivirusprogram henter nye virusdata hver dag via internettet.

5) Sørg for den rette indstilling
Antivirusprogrammet bør indstilles til automatisk at kontrollere filer, som hentes, ændres eller udføres. Uanset om de kommer fra e-mails, internettet, disketter eller andre kilder.

6) Lav backup
Tag backup af vigtige dokumenter, så de ikke går tabt, hvis de bliver inficeret med virus. Hvis du følger ovenstående retningslinier, så burde du ikke få virus, men man ved aldrig. Desuden kan din computer få en hardware fejl.

 
 
Find information om: computer guide pc guiden
(Hovedkategori: Gode råd)