Skal jeg vælge trådløst netværk

 
09-10-2010
Gode råd

Trådløst netværk er et datanet, som anvender trådløse forbindelser til diverse computerudstyr og gadgets. Trådløst vil sige at der ikke anvendes en ubrudt "tråd" mellem datanoderne. Der er altså ikke ledninger eller optiske fibre.

Trådløste datanet kan anvendes til at forbinde bærbare computere, PDAere, mobiltelefon'er og infostandere.

Et lokalt trådløst datanet kaldes et WLAN.

Det er vigtigt, at du overvejer hvilke behov du har, inden du bestemmer dig for, om du ønsker trådløst eller kabel netværk. Har du en bærbar computer og vil du gerne logge på Internettet flere steder i huset, så kan det være rart at have et trådløst netværk. Så kan ud undgå lange ledninger.

Har du derimod en fast arbejdsplads, og ikke behov for at kunne kommer på Internettet flere steder i huset, kan du sagtens nøjes med en kabeltilslutning.

Hvis du vælge et trådløst netværk, så skal du sikre dig at det er sikkert. Det signal som din hovedstation udsender kan nemlig også modtages af andre, tæt på signalet. Det er derfor vigtigt at sikre dit trådløse netværk med f.eks. en kryptering. Kryptering er en kode, som skal tastes ind for at kunne logge på den trådløse forbindelse. Dette sikrer, at andre f.eks. naboer ikke kan komme på dit netværk.

 
 
Find information om: computer guide guiden pc
(Hovedkategori: Gode råd)